tirsdag 28. januar 2014

Ikke brenn bål før det kommer mye nedbør.

Nå blir det totalforbud mot åpen ild i hele Sør-Trøndelag

- Folk må være ekstra forsiktige, sier politiet og brannvesenet.
Tidligere i dag ble det kjent at blant annet Fosen, Melhus, Midtre Gauldal og Nordmøre og Romsdal har lagt ned forbud mot bruk av åpen ild utendørs.
Dette forbudet ble besluttet utvidet til å gjelde hele Sør-Trøndelag fylke i et møte som ble gjennomført hos Sør-Trøndelag politidsitrikt klokken 13 tirsdag.


- Ekstreme forhold

- I dag har vi hatt et møte i redningsledelsen i Sør-Trøndelag, der alle nødetatene med samarbeidspartnere har vært til stede. Vi har hatt en gjennomgang av status i forhold til brannberedskapen. Møtet har resultert i at vi ønsker å gå ut med et budskap som er forankret hos de lokale brannsjefene, om at det legges ned et totalforbud mot bruk av åpen ild i Sør-Trøndelag fylke fra og med nå, sier stabssjef Torgeir Moholt ved Sør-Trøndelag politidistrikt.
Det er de ekstreme forholdene ute i naturen som er bakgrunnen for vedtaket.
- Det har rett og slett med at den brannfaren som er ute i skog og mark nå er volsomt høy. Det er en helt naturlig beslutning, og dette handler om å bruke normalt og sunt folkevett. Men vi ønsker å gå ut og poengtere budskapet, sier Moholt.

16 skogbranner i januar

LES MER: - Vi har innført totalforbud mot åpen ild
Det er den lange perioden med tørt vær, kulde og vind som har økt brannfaren betraktelig den siste tiden.
- Dette er et generelt forbud som er iverksatt på grunn av den ekstreme skogbrannfaren. Vi har hatt 16 skogbranner hittil i januar, og det er nesten 60-70 prosent mer enn vi hadde i de tre sommermånedene i fjor, sier vakthavende brannsjef Ole Anders Holmvaag ved Sør-Trøndelag brann- og redningstjeneste.
- Folk må utvise en ekstraordinær forsiktighet og ikke bruke åpen ild utendørs slik forholdene er nå, sier Holmvaag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar