søndag 20. april 2014

Dyreliv via viltkamera

Slik kan livet i Grønlia være når alle andre har reist hjem.


Noen av hytte-eierne i Grønlia har viltkamera ved hyttene sine for å kunne se hvilke dyr som oppholder seg i og ved hytta.
Familien Ingebrigtsen har tidligere fått bilder av hare, rev, hunder og ulike fugler. Etter å ha reist hjem i fra hytta på 1. påskedag ble bildene under oversendt til Johan. Ekstra artig å få slike bilder tilsendt.
Dette bilde viser en Mår. 


Mår, også kalt skogmår, Martes martes,rovdyrart i mårfamilien. Lang, slank kropp med kastanjebrun til mørkebrun pels. Strupen har en fløtegul flekk. Kroppslengde 40–55 cm, hale 20–28 cm, vekt 0,9–2 kg. Måren lever av ekorn, smågnagere, hare, fugl, egg, åtsler og litt bær. Bestanden ser ut til å variere til en viss grad i takt med svingningene i smågnagerbestanden. Lever særlig i barskoger, men også i blandingsskoger.

Dette bildet viser ei Lavskrike


Lavskrike, fugleart i kråkefamilien. Brun og rustrød, litt mindre enn nøtteskrike.  Har evne til å etterape lydene til en rekke andre fugler og kan ha et eiendommelig lydregister. Alteter og glad i talg og fett (dialektnavn: tellkjuks).. Er uvanlig uredd, og pga. sin nære kontakt med folk har den fått en rekke dialektnavn, som rauskjor, tallsjorr og kjøttskrike.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar